Op zoek naar een baan als onderwijsassistent

CV gegevens

 • Plaats: Rotterdam
 • Laatste update CV: 10-09-2021
 • Branche: Onderwijsassistent
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: Meer dan 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract, Bijbaan
 • Rijbewijs: Nee
 • Leeftijd: 40 (18-06-1981)
 • Link naar dit CV
 • CV's in je mailbox?

Opleiding

Kort MBO Onderwijsassistent (NTI), Master Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (Universiteit Leiden)

Gewenste functie

Onderwijsassistent

Persoonlijke motivatie

Ik ben op zoek naar een baan in het basisonderwijs, als onderwijsassistent of in een vergelijkbare ondersteunende rol. Ik hoop dat alle kinderen in Nederland de kans zullen krijgen om de 'corona-achterstand' volledig in te halen en zou daaraan graag een bijdrage willen leveren. Ik heb niet eerder in het onderwijs gewerkt, maar denk dat ik over voldoende kennis beschik om de leerkrachten op bepaalde gebieden te kunnen ondersteunen. Ik zou bijvoorbeeld kinderen kunnen helpen om hun taal- of leesvaardigheid te verbeteren, een-op-een of in een klein groepje. Ik denk aan interactief voorlezen aan kleuters, RALFI-lezen, een tekst voorbespreken met een leerling met dyslexie, etc. 

Onlangs heb ik de opleiding Kort MBO Onderwijsassistent gevolgd via NTI. Ook heb ik diverse e-learningcursussen van de Lerarenacademie doorlopen. In 2008 heb ik de universitaire masteropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur afgerond. Mijn beheersing van het Nederlands is uitstekend en ik vind het leuk om kennis over te dragen. Als vrijwilliger heb ik vier jaar lang een paar uur per week een jongen met een verstandelijke beperking begeleid. Door zijn beperking en doordat hij thuis alleen Chinees sprak, had hij een grote taalachterstand. Door middel van voorlezen, spelletjes doen en veel gesprekjes voeren hielp ik hem om zijn woordenschat te vergroten en zich beter verstaanbaar te maken. Ook heb ik een jongen met gedragsproblemen, die cluster 4-onderwijs volgde, gestimuleerd om buiten school te oefenen met lezen.

Via mijn werk heb ik veel kinderboeken leren kennen. Vanaf 2004 t/m maart 2021 was ik als collectiemedewerker in dienst bij Probiblio, een organisatie die de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland ondersteunt. Mijn werk bestond uit het samenstellen van boekencollecties die werden uitgeleend aan o.a. bibliotheken, basisscholen en kinderdagverblijven. Daarnaast ben ik nu acht jaar vrijwilliger bij Leeszaal Rotterdam West, een vrijwilligersbibliotheek in het Oude Westen waar bezoekers gratis boeken kunnen uitzoeken die ze mogen houden. In de loop der tijd zijn er duizenden verschillende kinderboeken door mijn handen gegaan, waardoor ik een goed beeld heb van de variatie op dit gebied. Ik zou het leuk vinden om leerlingen te laten ervaren dat zij plezier kunnen beleven aan boeken, zodat hun leesmotivatie toeneemt. Ook zou ik graag willen helpen om een schoolbibliotheek op te zetten of te verbeteren. Als de school een bibliotheekabonnement heeft waarmee boeken geleend kunnen worden bij de openbare bibliotheek, zou ik ervoor kunnen zorgen dat er in de klas boeken aanwezig zijn die goed aansluiten bij de onderwerpen van de lessen.
Stuur mij een e-mail wanneer een soortgelijke CV geplaatst wordt

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke CV geplaatst wordt op pedagogischevacaturebank.nl.

Laatste 5 gerelateerde CV's Hieronder vindt u de laatste 5 gerelateerde CV's.
 • Leerkracht speciaal onderwijs, Remedial teacher, pedagogisch medewerker

  Laatste update CV: 15-08-2021
  Plaats: Ameide, Zuid-Holland
  Werkniveau: HBO
  Dienstverband: Vast contract, Detachering/Interim, Tijdelijk contract, Thuiswerk, Leer-werk overeenkomst

   Goedenavond heer/ mevrouw,   Graag zet ik mijn 20 jaar pedagogische expertise en speciaal onderwijservaring bij u in. Ik heb ervaring in onderwijs en zorg en welzijn; kinderopvang en school- en dagbestedingsvormen voor mensen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking. Ik hoor graag van u.     Bekijk het complete CV

pedagogischevacaturebank.nl - Nieuwe pedagogiek vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe pedagogiek baan of nieuwe collega's? Op de pedagogischevacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

pedagogischevacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank